Contact center: (021)-8835 8335 (Hunting) - Fax: (021)-8835 8834

Chili Sauce Processing Line

Chili sauce is a food seasoning in the liquid(paste or semi-paste) form.It's made from chilli and other ingredients. The taste is spicy, sour, sweet, and savory. It's used to enhance the taste of the food. Sauce is not just used to accompany in eating meatballs, noodles or other foods, but can be created specifically for fried dishes, seafood and other types of food. Chili sauce processing technology is evolves quickly parallel with the market demands and its application

 

Features

Sauces machine consists of pre-treatment unit, processes unit and supporting units. Pre-treatment unit is used for the initial processing of natural fresh ingredients such as sweet potatoes, cassava, fresh chili, garlic, onion, etc. The example of pre-treatment machinery is a washing machine, material transfer, pulverizer, colloid mill, shifter, steamer, etc. Processing unit is a mixing tank, double jacket mixing tank, liquid powder mixing pump, products pump, sterilization unit and cooling. Supporting units are water treatment, electrical and CIP system.

Advantage

  • Investment is relatively low because the design of machines and equipment has high efficiency.
  • Energy consumption is relatively low so that optimum productivity can be achieved.
  • The operation of machinery and equipment is relatively easy.
  • This machine has been designed to accommodate the use of various kinds / types of raw ingredients.
  • The machines are designed to accommodate increasing capacity as well as new products development.
  • The design of and machines has been adjusted to the rules and standards of food savety.

 

Deskripsi :

Chili sauce (Saos sambal) adalah bumbu makanan berbentuk cairan kental atau pasta atau semi pasta, terbuat dari cabe dan bahan-bahan lain, yang berasa pedas, asam, manis, gurih khas saos, yang digunakan untuk meningkatkan kenikmatan rasa makanan yang disajikan. Saos tidak hanya digunakan sebagai bumbu makanan untuk menemani makan bakso, mie serta makanan lainnya, saos pun bisa di buat khusus untuk masakan gorengan, saos untuk seafood, saos aroma buah serta jenis saos yang lain. Teknologi proses saos sambal mengalami kemajuan yang sangat pesat, kemajuan tersebut terjadi untuk memenuhi tuntutan pasar yang meluas dan variatif terhadap aplikasi saos itu sendiri. 

Fitur:

Mesin saos terdiri dari unit pre-treatment, unit proses dan unit pendukung. Unit pre-treatment digunakan untuk pengolahan awal bahan-bahan segar alami seperti ubi jalar, singkong, cabe segar, bawang putih, bawang merah atau rempah-rempah tambahan. Contoh unit pre-treatment adalah mesin pencuci, material transfer, pulverizer, colloid mill, shifter, pengukus, dll. Unit processing adalah tangki mixing, tangki double jacket, liquid powder mixing pump, pompa produk, mesin sterilisasi system pendingin. Sedangkan unit pendukung adalah water treatment unit, unit elektrik dan CIP.

Keunggulan:

-Investasi relatif rendah karena rancangan mesin-mesin dan perlatan saos ini memiliki tingkat efisiensi (daya guna) yang tinggi

-Konsumsi energi relatif rendah sehingga produktifitas optimum bisa tercapai.

-Pengoperasian mesin-mesin dan peralatan tidak sulit.

-Mesin-mesin ini sudah dirancang untuk mengakomodasi penggunaan berbagai jenis/tipe  bahan baku.

-Mesin-mesin saos ini dirancang untuk mempermudah peningkatan kapasitas produksi maupun untuk pengembangan produk baru

-Rancangan proses dan mesin-mesin saos ini sudah disesuaikan dengan aturan dan standar produksi pangan yang berlaku 

Download Brochure

Photo Gallery

Recent Post

Improving Efficiency, Sustainability And Profitability In Beverage Production
Beverage production is changing. Droughts, sugar taxes, raw material costs,…
Tuesday, 16 October 2018 00:00

Desain Saniter untuk Bangunan dan Industri Pangan
Secara umum, bangunan dan fasilitas untuk pengolahan pangan harus didesain…
Friday, 28 September 2018 00:00

Green Design for Food Industry Machinery
Saat ini industri pangan di seluruh dunia menghadapi tekanan dan…
Wednesday, 19 September 2018 00:00